gototopgototop
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Девич

Девина кула

Mожност да се доживеат легендите за Крали Марко.

Езеро Козјак

Езеро Козјак

Козјак е најголемо вештачко езеро во Европа, долго 32 километри.

Пештерата Пешна

Пешна

Пешна се смета за една од пештерите со најголеми отвори на Балканот.

Соопштение на Министерството за транспорт и врски а во врска со е-аукции на градежно земјиште

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 25 Јули 2014

Соопштението на Министерството за транспорт и врски во врска со е-аукции на градежно земјиште во Општина Македонски Брод можете да го погледнете на следниот ЛИНК.

Објава бр.13 за отуѓување на градежно земјиште

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 24 Јуни 2014

ОБЈАВА бр.13

за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно надавање во Општина Македонски Брод

Комплетната објава можете да ја погледнете и превземете ТУКА.

Скица од плацевите можете да погледнете и истите да ги превземете ТУКА.

На скицата парцелите означени со портокалово кругче се објавени за отуѓување.

Аплицирањето се врши електронски на следната веб страна http://www.gradezno-zemjiste.mk 
Јавен повик

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 19 Мај 2014

П О В И К 

Од Градоначалникот на Општина Македонски Брод во соработка со Црвениот крст на Република Македонија - Општинска организација на Црвен крст Македонски Брод.

Се повикуваат компаниите и хуманите граѓани од Општина Македонски Брод да се вклучат во апелот за помош на настраданото население од природната катастрофа која ги зафати териториите на Србија и Босна и Херцеговина.

Хуманата акција започнува од 19.05.2014 година и ќе трае до 31.05.2014 година, од 08:30 до 16:30 часот.

Согласно потребите на настраданото население, потребна е помош во: конзервирана храна, минерална вода за пиење, бебешка храна, ќебиња, нови облеки и обувки и средства за хигиена, може да се донира и парична помош и тоа:

1. Парична помош преку уплата на жиро сметка фонд на солидарност 300000001327966 даночен број 4030984271620 Комерцијална Банка.

2. Донација на 100 денари со повик на телефон 075, 070, 077, 143-400.

Донираната помош да се доставува на собирната локација во зградата на локалната самоуправа во Општина Македонски Брод.

Контакт лица - координатори на акцијата

1. Ѓуро Србиноски 070 806-046

2. Милена Костеска 078 274-404

3. Игор Ристески 077 622-213

4. Милка Стаменкоска 078 253-372

ВИ БЛАГОДАРИМЕ НА ВАШАТА ХУМАНОСТ.

ОО на Ц.К. М.Брод                            Општина Македонски Брод

             Секретар,                                             Градоначалник,

         Ѓуро Србиноски                                       Милосим Војнески

Известување

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 19 Мај 2014

На ден 21.05.2014 година (среда), во спортската сала „Македонија“, во ООУ „Св.Климент Охридски“, со почеток во 19:00 часот, граѓаните на Општина Македонски Брод ќе можат да уживаат во вештините во работа со оружје на припадниците на баталјонот за почести кои ќе ја изведат точката „ЕГЗИРЦИР“, како и во едночасовен концерт на Воениот оркестар на АРМ.

Преку овие активности, односно со концертот на Воениот оркестар придружуван од припадниците на баталјонот за почести, Општина Македонски Брод е вклучена во реализацијата на проектот „АРМ поблиску до граѓаните и јакнење на воено-цивилната соработка“.

Соопштение за јавна анкета за населено место Долно Ижиште

PDFПечатиЕ-пошта

Напишано од Општина

Испратено на 10 Април 2014

Врз основа на член 24 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.весник на РМ бр. 51/05,137/07, 91/09,124/10,18/11 ,53/11,144/12 , 55/13 , 163/13 и 42/14), Градоначалникот на општина Македонски Брод,го дава следното
СООПШТЕНИЕ
За организирање на јавна анкета и јавна презентација по
Нацрт- Урбанистички план вон населено место Долно Ижиште
-склад за нафтени деривати
Комплетното соопшение можете да го погледнете ТУКА.

Јазик Language

Македонски

Веб врски

Најново видео

   
Снимка од пуштањето во употреба на мост во близина на село Могилец.

Календар на настани

Јули 2014
П В С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Посетители

Денес5
Вчера44
Седмица78
Месец1121
Вкупно41988

од 4.11.2010 год.